Om författarna

Lars Rambe, författare och advokat.Gav ut sin första deckare ”Spåren på bryggan” på eget förlag 2007, fick den såld till Pocketförlaget och skaffade agent. Boken är nu såld till flera länder. I Italien låg den etta på storpocketlistan och e-bokslistan
i två månader 2010. Hans böcker har nu sålts i över 60 000 exemplar. Han berättar utförligt om sina erfarenheter i denna bok.

Sölve Dahlgren, journalist och författare. Har gett ut fem av sju planerade böcker i serien InnebandyPiraterna på eget förlag. De har lästs av tusentals barn och ungdomar som genast efterlyser nästa del i serien. I boken delar han med sig av de erfarenheter han samlat på sig som ny författare och förläggare.

Ann Ljungberg, författarcoach. Hjälper nya och etablerade författare
att färdigställa sina manus för utgivning. Hennes kunders böcker är såväl egenutgivna som publicerade på större och mindre förlag. Hon leder kurser i skrivande
och bokutgivning. Ann har även drivit förlag och är författare till flera böcker om skrivande och författandets villkor.

10 svar på ”Om författarna”

Hej!
Försöker förtvivlat köpa er bok via nätet
men betalfunktionen fungerar inte. Sorry!

Hälsn
Krister Holmquist

Hej Krister,

Det var inte bra. Vi kontaktar dig per mail för att reda ut var i processen som det fastnar eftersom det ska fungera.

/Sölve

Hej jag hittade er sida via någon på facebook.. men funderade på en sak.. jag kommer i dagarn ut med min första bok vände mig itne till något stort förlag utan till ett mindre förlag..

Men funderar lite på vad ni menar med egen utgivning… sköter man allt själv då med sättning, layout, tryckning ,marknadsföring eller kan man anlita någon annan som jag nu gör till de delarna. Fast jag tar beslutet om utgivning själv.

Hej, det här med att ge ut en bok på ”eget förlag” -handlar det om att man ger ut på t.ex. Recito Förlag (man bekostar ju själv det i slutänden)? De marknadsför på olika sätt, och hjälper till med i stort sett allt -utom korrekturläsning.

Min bok, ANAGRAM, har jag fått tryckt där, och den kommer på Bokmässan i Gbg.
Skulle jag kunna göra något ytterligare med den? Har fått lektörsläsning hos W & W, dock utan att komma genom det beryktade nålsögat!

Mvh Cherstin Juhlin

Recito Förlag är väl någonstans mittemellan en ren egenutgivning och ett traditionellt förlag. Men som du säger, det är trots allt du som författare som tar på sig det stora ansvaret där även om du tar in experter runtomkring.

I vår bok trycker vi just på att man som egenutgivare inte ska göra allt själv. Gör det du känner att du är duktig på och ta hjälp med det som du känner att andra gör bättre – och som du känner att du har råd med.

Det som skiljer en säljande bok från en icke säljande bok är ofta hur mycket tid och resurser som läggs på marknadsföring (givet att innehållet har en målgrupp). Som egenutgivare är det ofta tid som får bli den stora resursen då man inte går och köper tv-reklam för 100.000-tals kronor. Däremot kan man med gerillamarknadsföring och fotarbete åstadkomma storverk.

Lycka till med din bok – och hälsa gärna på oss i monter D03:19 (Hoi Förlag).
/Sölve

Hej,

Jag funderar på att ge ut min bok själv – har ni några erfarenheter av Recito förlag?

Den stora drömmen är väl att bli antagen av ett förlag, då slipper man den risktagning det innebär, men rädslan med ett förlag skulle vara att de vill göra för stora ändringar i min bok om den blev antagen.

Hej,

Nej, vi har inte gett ut något på Recito. Vår rekommendation är att noga jämföra de olika alternativ som finns och framför allt titta på vilket styckpris man får på sin bok samt se till att man får en bra lösning på distributionen, även när det gått ett halvår eller ett år.

Bland de företag som trycker POD rekommenderar vi Publit som har schyssta och tydliga villkor.

Att bli antagen av ett förlag som bekostar utgivningen innebär visserligen att du slipper risk, men samtidigt att du ger bort en del av vinsten i gengäld.

Lycka till – och har du inte redan läst vår bok så gör det! 🙂

/Sölve

hej

jag funderar på att skriva en bok om mitt ex som slog mig under vårat förhållande, jag tycker att det är viktigt att det kommer ut att även män kan bli slagna av kvinnor men jag vill ha hjälp med att skriva den, har sett att många tar hjälp av att skriva sin egen bok?

Det finns flera författare som jobbar som spökskrivare och/eller medförfattare till böcker. Prova att googla spökskrivare för att komma i kontakt med dem och se vad det kostar. Alternativet är att du hittar någon författare eller journalist i bekantskapskretsen som vill skriva boken tillsammans med dig.
/Sölve