Kategorier
Uncategorized

Vi efterlyser framgångsrika egenutgivare

För någon vecka sedan diskuterade vi en uppföljare till Lyckas med bokutgivning som ska komma i höst. Och för ett par dagar sedan skrev DN en artikel där de undrade vem som skulle bli den första bästsäljande egenutgivaren (hade de läst vår bok hade de fått läsa om flera bra exempel utöver dem som nämndes).

Nu efterlyser vi framgångsrika egenutgivare. Eller, egentligen efterlyser vi berättelser från alla typer av egenutgivare. Det behöver inte bara vara succéer utan framför allt en vilja att dela med sig av erfarenheter och tankar kring ditt bokutgivningsprojekt.
Boken ska vara utgiven på eget förlag – eller böckerna, erfarenhet av flera utgivningar är bara positivt. Det behöver inte vara din debutbok, det är alltså okej att skriva om egenutgivna böcker som du gjort efter att du blivit utgiven på ett etablerat förlag. Eller en bok/böcker som sedan lett fram till ett kontrakt med ett större förlag.

Incitament. Vad tjänar du på att skriva och berätta om din egenutgivarresa? Förutom äran och uppmärksamheten som det leder till så har vi även ett spännande förstapris. Bland de inkomna bidragen kommer vi att välja ut ett tiotal för publicering i boken, dessa författare kommer alla att få varsitt gratisex av boken såklart. Men en av alla författare kommer dessutom att få ett fint extrapris: plats i vår monter på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september.

Reglerna:
Skriv en text som berättar om dina erfarenheter av egenutgivning. Du kan välja att fokusera på en bok, exempelvis din första egenutgivning. Eller jämföra flera egenutgivningar. Berätta om framgångsfaktorer och saker som du hade gjort annorlunda. Varför blev du egenutgivare? Berätta gärna om ditt skrivande, men fokus ska ligga på utgivning, försäljning och marknadsföring. Allra bäst blir det om du även berättar i siffror, hur mycket har det kostat dig, hur mycket har du sålt och vad har du tjänat? Vilka förväntningar hade du och hur har du nått upp till dessa? Vad har varit svårast? Vilka överraskningar har du stött på? Vilka erfarenheter har du samlat på dig och haft nytta av (om du gett ut mer än en bok). Ja, du kan egentligen skriva hur du vill. Textlängd 10.000-20.000 tecken. Kompletterat med en liten faktaruta om dig och ditt förlag där du kan lista vilka böcker du skrivit och gett ut.

Den färdiga texten mailas till info@hoi.se senast den 25 augusti.

Vinnarna utses av en jury bestående av Lars Rambe, Sölve Dahlgren och Ann Ljungberg. Juryns beslut kan ej överklagas.

De vinnande texterna publiceras i en bok som utkommer hösten/vintern 2011 på Hoi Förlag.

5 svar på ”Vi efterlyser framgångsrika egenutgivare”

Stängt för kommentering.